Poolvärmepump

En uppvärmd pool är en mer använd pool. Man tycker helt enkelt att det är trevligare att krypa ner i varmt vatten. Samtidigt kostar det en del att värma poolen, men med en poolvärmepump kan du spara på utgifterna.

Så fungerar en poolvärmepump

swimming pool

Värm din pool med en poolvärmepump.

En poolvärmepump fungerar precis som en luft vattenpump. Den hämtar sin värme från utomhusluften, komprimerar värmen och utnyttjar den för att värma vattnet i din pool. Den stora skillnaden mellan de olika en poolvärmepump och en luft-vatten värmepump, är att poolvärmepumpen tål att komma i kontakt med poolvatten. Poolvatten är vanligen smutsigt, salt och fyllt av klor. En bra poolvärmepump är konstruerad för att klara dessa påfrestningar och de utsatta delarna består av ämnet titan, vilket förhindrar rost.

Energibesparing med poolvärmepump

Visst är det trevligt med en pool, men det kostar att värma upp den. På samma sätt som en luft vattenpump innebär en besparing jämfört med direkt el, får du en besparing med en poolvärmepump, jämfört med att använda direktverkande el. Man brukar kunna få en besparing på 60-80 % med en poolvärmepump, jämfört med om man använder direkt el. Du kan alltså spara mycket pengar varje år, genom att installera en poolvärmepump till din swimmingpool.

Köpa poolvärmepumpar

Det viktigaste när du letar poolvärmepump är naturligtvis att titta på hur många kubikmeter vatten som behöver värmas, vilken kapacitet du behöver helt enkelt.

Det finns svenska företag som utvecklar poolvärmepumpar, och detta kan vara ett gott val, då de är utvecklade med fokus på vårt svenska klimat.

Testresultat kan också visa på att poolvärmepumpen lever upp till vad den utlovar och du kan känna dig tryggare i ditt val. Exempelvis har SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut testat poolvärmepumpar.

Hitta din poolvärmepump här

Billig poolvärmepump

En poolvärmepump behöver inte kosta så mycket. Ofta får man betala någonstans mellan 10000 och 20000 kronor, för en poolvärmepump. Men det finns även billigare lågbudgetsvarianter på marknaden och även betydligt dyrare poolvärmepumpar på marknaden.

Ett tips kan också vara att köpa poolvärmepump i slutet av säsongen, då många rear ut säsongens poolvärmepumpar. Visst kan det komma nya, mer effektiva poolvärmepumpar nästa säsong, men du kan också göra ett riktigt klipp. Sen kan det ju förstås vara tråkigt att vänta hela sommaren, bara för att spara lite pengar i slutet.

Billigare att köpa på nätet

Om du vill hitta en poolvärmepump till ett billigare pris, rekommenderas att du köper värmepumpen på nätet. Många försäljare av värmepumpar, erbjuder även poolvärmepump i sitt sortiment och köper du poolvärmepumpen i en stor webbutik, kan du få en billigare poolvärmepump.

Webbutiker kan vanligen hålla lägre priser, då de inte måste finansiera dyra butiker och dessutom kan köpa in större partier av produkter på samma gång. I och med att en webbutik lätt kan sälja till hela Sverige, kan man helt enkelt sälja många värmepumpar och många lockas till dessa butiker av de billiga priserna.

Det viktigaste om du köper online, är att du fokuserar på märke och kvalitet. Köper du en värmepump av ett känt märke, kan du vara säker på att du får samma värmepump, som i en vanlig butik. Den enda skillnaden är priset.

Installera poolvärme

I många poolvärmepumpar behövs inga ingrepp i köldmediekretsen och själva pumpen kopplas till elen via en vanlig kontakt. Därför kan man vanligen installera poolvärmepumpen själv, men naturligtvis kan man även få hjälp av en installatör, om man tycker det är bekvämare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *